CoolPolitika.hu

Plakátháború Berlinben

2011  //  Sze  //  16  //  MTI

 Plakátháború BerlinbenDúl a plakátháború Berlinben a hétvégi tartományi parlamenti választások előtt.

Csütörtöki előrejelzések szerint az önálló tartománynak számító fővárost csaknem tíz éve a reformkommunista Baloldal pártjával koalícióban irányító szociáldemokrata párt (SPD) fölényes győzelme várható. Az SPD nyerő embere a hivatalban lévő Klaus Wowereit kormányzó polgármester, aki Berlin  rekordméretű eladósodottsága ellenére is változatlanul rendkívül népszerű.

 

Az egyetlen korábbi rivális, a Zöldek parlamenti frakcióvezetője, Renate Künast is már "bedobta a törülközőt". Pártja plakátot váltott, az eddigi "Renate nyer" feliratot a "Berlin nyer, ha a Zöldeket választja" jelszó váltotta fel az óriásplakátokon. A szociáldemokraták magabiztosan Wowereitet "futtatják". A párt plakátja szerint annak, aki a polgármestert továbbra is hivatalban kívánja látni, az SPD-re kell szavaznia.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés