CoolPolitika.hu

Nicolas Cage a gyermekkatonákért küzd

2010  //  Okt  //  23  //  MTI

 Nicolas Cage a gyermekkatonákért küzdSzenvedélyes beszédet mondott csütörtökön az ENSZ bécsi fórumán Nicolas Cage, az Oscar-díjas színész a világot átszövő szervezett bűnözés felszámolására és a gyermekkatonák megmentésére szólított fel.

-A szervezett bűnözés pusztító és ragályos fertőzés - mondta az ENSZ Kábítószer és Bűnügyi Hivatalának (UNODC) konferenciáján. Az elkötelezett színész a hivatal igazságszolgáltatási jószolgálati nagykövete, és egy olyan alap létrehozója, amely egykori gyermekkatonákon segít orvosi és pszichológiai téren. Cage korábban ugandai és kenyai útjai során alkotott képet az általa képviselt ügy sötét oldaláról. Látogatásai alatt elsősorban gyerekekkel és fiatalokkal találkozott.

 

-Gyerekkatonaság és szex rabszolgaság túlélői voltak, néhányan gyógyszeres terápián vagy HIV-kezelésen voltak. Történeteik szívet tépők - mondta a megindult filmcsillag. Szerinte a valódi hősök nem a színészek, hanem a rendőrök, ügyészek, bírók és a segélyszervezetek munkatársai, valamint az orvosok, nővérek és újságírók, vagyis azok, akik a frontvonalban segítenek a szervezett bűnözés áldozatain. -Pályafutásom során sok szerepet játszottam: hősöket, gazembereket, szerelmest és vesztest, és igen, bűnözőt és azok követőit is - mondta Cage, aki 2005-ös Fegyvernepper című filmje után kezdett kampányba a fokozottabb nemzetközi fegyverzetellenőrzésért. Elmondása szerint azonban jószolgálati nagyköveti munkája állítja a legnagyobb feladat elé, és ennek van a legnagyobb jelentősége.

(MTI) 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés