CoolPolitika.hu

Harry herceget akarják királynak

2011  //  Jún  //  29  //  MTI

 Harry herceget akarják királynakHarry herceget akarják Kanada királyának a kanadai monarchisták, amivel megoldódna a régi probléma, hogy túl messze van az országtól az államfő, aki jelenleg II. Erzsébet brit uralkodó.

A kanadai királyságpártiak rukkoltak elő az ötlettel annak kapcsán, hogy a héten vendégségbe érkezik hozzájuk Vilmos herceg és Katalin hercegnő. Vilmos a második a brit trón öröklésének sorában, öccse Harry (mindketten II. Erzsébet unokái) pedig a harmadik - jelenleg. Ám ha a Vilmos-Katalin frigyből gyermek születik, akkor Harry hátrébb sorolódik - gyakorlatilag semmi esélye sem marad a trónra - és "szabaddá válhat" Kanada számára. A kanadai monarchisták Ottawát javasolják Harry székhelyéül, és a brit királyi családtag állandó jelenlétével remélik kifogni a szelet azoknak a vitorlájából, akik sokkal inkább választott államfőt szeretnének Kanada első emberéül, nem pedig osztoz(kod)ni a britekkel - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

 

Azt egyébként a leglelkesebb királypárti kanadaiak is elismerik, hogy a bő 4 ezer kilométeres távolság az ország és uralkodója között nem ideális állapot, és jobb, ha egy államfő nem két-három évente egyszer bukkan fel országában, hanem évente kétszer-háromszor nem.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés