CoolPolitika.hu

Az első milliós szerződés egy melegkórusnak

2011  //  Aug  //  21  //  MTI

 Az első milliós szerződés egy melegkórusnakEgymillió fontos lemezszerződést kötött a Lady Gaga és a U2 dalait is kiadó Universal Records egy harminctagú brit meleg férfikórussal.

Brit sajtójelentések szerint október 3-án jelenik meg a Brighton & Hove Gay Men s Chorus első, az énekkar nevét viselő lemeze olyan előadók átdolgozott számaival, mint a Radiohead, Neil Young, David Bowie, Ian McCulloch vagy a Nine Inch Nails. A BBC szerint ez a világon az első jelentős lemezszerződés, amelyet egy eredetileg műkedvelői céllal alakult, homoszexuálisokból álló kórusnak sikerült nyélbe ütnie. Az amatőr kórus hat éve alakult a dél-angliai Brightonban részint a meleg férfiak közösségi fórumaként, részint a melegeket sújtó előítéletek elleni harcra. Művészi sikerét az énekkar valószínűleg annak köszönheti, hogy a közhelyes "meleghimnuszok" helyett "alternatív" rockzene előadására összpontosít. Az amatőr kórus tagjai között van csapos, pék, tanár és utazásszervező is - írta a The Telegraph.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés