CoolPolitika.hu

A családegyesítési jogot vizsgálja az Európai Bizottság

2011  //  Nov  //  16  //  MTI

 A családegyesítési jogot vizsgálja az Európai BizottságNyilvános vitát indított az Európai Bizottság kedden arról az európai uniós szabályozásról, amely az EU-ban élő, de azon kívüli országból érkezettek családegyesítéshez való jogára vonatkozik.

A témáról kiadott közleményében Cecilia Malmström belügyekért felelős biztos emlékeztetett arra, hogy az unióban 2003 óta vannak érvényben közös szabályok a témában, és most azt igyekeznek kideríteni, szükséges-e ezek kiigazítása. "A családegyesítés lehetőséget biztosít a bevándorlóknak arra, hogy családi életet éljenek, és ez elősegíti a társadalomba való beilleszkedésüket" - hangoztatta a svéd biztos.

 

A jelenlegi szabályozás szerint a jogszerűen az EU-ban tartózkodó, unión kívüli állampolgárok családtagjai is jogosultak az uniós tartózkodásra, ha a családegyesítő legalább egy éve tartózkodik ott és "megalapozott kilátásai vannak a letelepedési jogosultság megszerzésére". A családegyesítéssel kapcsolatos migráció ugyanakkor az elmúlt tíz évben az összes jogszerű bevándorlás több mint feléről alig egyharmadára esett vissza. Az érdekelt felek és a nyilvánosság az ec.europa.eu/yourvoice honlapon nyilváníthatják ki véleményüket a témáról.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés